KLIKNI NA LINK ISPOD I UĐI NA FORUM FESTIVALA

subota, 26. rujna 2009.

IZVJEŠTAJ SA 3. OMLADINSKOG FESTIVALA ILAHIJA I KASIDA












IZVJEŠTAJ SA 3. OMLADINSKOG FESTIVALA ILAHIJA I KASIDA

21-og septembra (druga noć Bajrama), u Bosanskom Narodnom Pozorištu, sa početkom u 19.30 h, održan je 3. Internacionalni Omladinski festival ilahija i kasida. Pored 12 izvodjača koji su nastupili u takmičarskom dijelu, učešće su uzeli i afirmisani izvodjači duhovne muzike u drugom dijelu festivala. Gledaoci su mogli uživati uz izvedbe hora Gazel, Omladinskog hora koji predvodi prof. Milenko Karović, Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice, Nusrete Kobić, Afana Smajlovića, te gosta iz Novog Pazara, Enesa Ukića.

Za ovu, sa sigurnošću mozemo reći, spektakularnu manifestaciju, tražila se ulaznica više. Kako je kapacicet mjesta u BNP-u ograničen, svi zainteresirani koji nisu došli do ulaznice nisu mogli prisustvovati Festivalu. Iz tog razloga, BM radio, koji je bio ujedno i generalni radijski pokrovitelj, uživo je prenosio Festival, kojeg su video zapisom ovjekovječili zaposleni na TV IC Kakanj, koja je generalni televizijski pokrovitelj 3. Omladinskog festivala ilahija i kasida.

Mnogi su prepoznali kvalitet same organizacije te su pružili svoju svesrdnu pomoć u vidu sponzorstva,a to su BH-Telecom, Općina Zenica, JP VIK Zenica, Medžlis IVZ Zenica, ZE-DO Kanton, Almy Zenica, RMK Promet Zenica, te mnogi drugi sponzori i partneri i prijatelji festivala.

(Kako je ova manifestacija uveliko zaživila među građanima BiH, ali i šire, nadamo se da ćemo i u buduće održati započetu tradiciju te da će se 4. po redu festival održati u većem prostoru.)


S poštovanjem,


PR Festivala
Emina Talić

Nema komentara:

Objavi komentar